Automobili

Mercedes CLE 63 AMG trenira uoči svog debija. Video

Prvi ikada Mercedes CLE je zvanično debitovao u julu ove godine, zamenivši E-Klasu i C-Klasu u kupe i kabriolet verzijama. Međutim, asortiman još nije kompletan, s obzirom na to da nedostaje sportskija AMG varijanta.

Potonji je trenutno u razvoju, što pokazuje novi špijunski video koji prikazuje potpuno prikriveni prototip.

Oko 680 KS
Ono što odmah primetite (ili bolje rečeno, čujete) na snimku je tišina CLE. To je zato što AMG treba da koristi istu plug-in hibridnu jedinicu sa 2.0 4-cilindričnim koji u C 63 dostiže 680 KS. Druga hipoteza (takođe nije zvanično potvrđena od strane kompanije) uključuje upotrebu 3.0 šestocilindričnog biturbo motora i električnog motora, sa brojevima veoma sličnim C 63.

Činjenica je da će Mercedes karakterisati namenski komplet za telo, sa izdašnim spliterima, širim minicama i specifičnim umetcima na lukovima točkova i vratima prtljažnika.

Kao što se vidi na video snimku i kao što je ranije prikazano na špijunskim fotografijama, ovaj CLE AMG će se prepoznati i po Panamerican rešetki sa hromiranim vertikalnim letvicama. Takođe očekujemo kabinu sa još sportskijim završnim obradama i posebnom grafikom za MBUKS infotainment .

Trenutni opseg
Trenutno, CLE -ov cenovnik se sastoji od tri motora . 220 d koristi 2.0 blagi hibridni turbodizel sa 197 KS (+23 KS obezbeđuje elektromotor), dok među benzinskim verzijama nalazimo 200 sa 204+23 KS i 300 4Matic sa 258+23 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close