Automobili

Mazda promet que la MX-5 “ne mourra jamais”

Predstavljen prošlog novembra, elegantni koncept Vision Studi (na slici) je podvukao Mazdinu dugoročnu posvećenost proizvodnji automobila zabavnih za vožnju.

I neka fanovi brenda budu sigurni: MKS-5 će biti stalni deo asortimana! Informacije koje se mogu uzeti kao nominalna vrednost, kako je generalni direktor kompanije u Evropi, Martijn ten Brink, rekao za Autocar na Salonu automobila u Briselu 2023. da legendarni sportski automobil ove marke „nikada neće umrijeti. nikada“ .

Upitan šta ima na umu o svom voljenom kabrioletu sa pogonom na zadnje točkove, Ten Brink je odgovorio: „Kako da ostanemo verni konceptu šta automobil predstavlja tako što ćemo ga preneti na sledeću generaciju tehnologija? „Nije bilo tako? Ali mislim da bi za Mazdu bilo pošteno reći da MKS-5 nikada neće umreti.”

Najbolji video snimci:

Izvršni direktor je dalje pomenuo da će „definitivno ostati u sastavu“ i da je lično radoznao da vidi gde će sledeća generacija ići. U međuvremenu, ND se zadržava . Tipično, prodaja istog automobila osam godina (i više) znači da će verovatno biti zastareo, ali oni koji kupuju MKS-5 cene ga zbog njegove jednostavnosti: motori sa prirodnim usisavanjem, pogon na točkovima i snaga. jedan od najboljih ručnih menjači u industriji.

MKS-5 je, poznato je, uglavnom jedan od najpristupačnijih sportskih automobila koji novac može da kupi, iako cene rastu poslednjih godina. Bilo koji oblik hibridizacije za NE bi se verovatno isplatio zbog povećane složenosti pogonskog sklopa. Da bi se ispunili propisi Euro 7 u zemljama EU, Jasuhiro Aoiama, direktor i generalni direktor Mazde, već je predložio delimično elektrificiranu konfiguraciju.

Prva probna mazga MKS-5 NE je navodno primećena u septembru 2022. Čak i ako je tačno, malo je verovatno da će serijsko vozilo krenuti u prodaju u bliskoj budućnosti. U svakom slučaju, Mazda je obećala da će zadržati formulu RVD+ICE za petu generaciju modela. Električni MKS-5 je neizbežan, ali jednostavno neće doći uskoro. Možda sa NF?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close