Automobili

Izašao je Mercedes-AMG CLE 53

Videli smo kako Mercedes-Benz priprema novi CLE za njegovo veliko lansiranje, a čak smo i snimili nekoliko snimaka seksi Mercedes-AMG CLE 63 . Nove fotografije po prvi put prikazuju skromniju AMG varijantu, evo Mercedes-AMG CLE 53.

Nove fotografije prikazuju kupe, koji će biti dostupan i kao kabriolet, koji mnogo liči na svog većeg brata. Međutim, postoje neke razlike koje otkrivaju da je ovaj primjer znatno ispod CLE 63.

Zaista, CLE 53 ima četiri okrugle izduvne mlaznice pozadi, dok CLE 63 ima četvrtaste mlaznice. Očekuje se da će AMG CLE 53 usvojiti sveukupno suzdržaniji dizajn, što ćemo moći vidjeti tek kada vozilo počne gubiti svoju kamuflažu.

Galerija: Mercedes-AMG CLE 53 špijunske fotografije – oktobar 2022
Mercedes-AMG KEY 53 špijunska fotografija
21 Slike
Još nije poznato koji će tip motora imati CLE 53, ali se očekuje da će CLE 63 dobiti hibridni pogonski sklop iz novog Mercedes-AMG C 63 SE Performance. Ova konfiguracija kombinuje 2,0-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem i električni motor postavljen pozadi . Automobil je snažan, isporučuje 680 konjskih snaga i ubrzava do 100 km/h za 3,4 sekunde. CLE 53 bi mogao biti opremljen modificiranom verzijom ovog pogonskog sklopa, ali to je čista spekulacija.

Novi CLE će vjerovatno zamijeniti kupee i kabriolete C -Klase i E -Klase . Novi model će se nalaziti na MRA-2 platformi proizvođača automobila, koja je u osnovi nove C-Klase, tako da očekujemo da će ova dva modela dijeliti iste pogonske sklopove u cijeloj ponudi. Interijeri bi također trebali biti slični.

Mercedes-Benz nije objavio kada će predstaviti novu CLE-Klasu. Mislili smo da bi to moglo biti urađeno prije kraja godine, ali sat otkucava. Očekuje se da će standardni CLE debitovati prije AMG verzija, vjerovatno 2023. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close