Automobili

Suzuki Jimni Brabus panika na aukcijama u Ujedinjenom Kraljevstvu

Suzuki Jimni ili Mercedes G-Klasa ? Zašto ne biste imali oboje u jednom istom autu? Tako je sigurno mislio vlasnik ovog čudnog „hibrida” koji je nedavno završio na aukciji u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Jedinstveni dizajn ovog čudnog automobila verovatno je privukao publiku na sajtu Collecting Cars, pošto je dobio čak 48 ponuda. Najviša ponuda bila je 38.750 funti, odnosno oko 45.800 evra.

Kupljen u Dubaiju, originalni Jimni je u potpunosti transformisan u neku vrstu smanjene replike G-klase Brabus 800 , još sportskije verzije kultnog nemačkog terenca.

Zadržavši samo kompaktne proporcije Jimnija, ovaj model je potpuno transformisan i sve komponente karoserije su promenjene. Branici, rešetka, farovi, pa čak i oznake su identični onima kod Brabus modela. 18-inčni crni alu felne i bočni auspuh upotpunjuju ponudu ovog malog Mercedesa G-klase Brabusa.

Promene nisu ograničene ni na spoljašnjost. Unutrašnjost je takođe revidirana, sa mnogo vrhunskih i prilično ekstravagantnih elemenata, kao što su prisustvo narandžastih kožnih sedišta sa crnim umetcima, volan sa obodom delimično prekrivenim karbonskim vlaknima i ažurirani infotainment sistem.

Jedine suštinske razlike u odnosu na Mercedes G-klasu su proporcije (identične onima kod Jimnija sa troja vrata i dužine od 3,65 metara) i motora. Zaista, otvaranjem haube, ne nalazimo 4,0-litarski tvin-turbo V8 od 800 ks u Brabus G-klasi, već skromni 1,5-litarski četvorocilindraš od 102 ks povezan sa pogonom na sve točkove i četvorostepenim automatski menjač.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close