Automobili

Ferari: 5 priprema koje bismo voleli da nikada ne vidimo

Dizajn je oduvek bio ključna tačka u razvoju svakog Ferarija. Vežba je teška, pošto dizajnerski timovi moraju stalno da iznova izmišljaju, čuvajući filozofiju brenda i slažući se sa savremenim estetskim kodovima.

Ferari, kao i mnogi drugi automobili drugih marki, ne izmiču interesovanju pojedinih pripremača. Dok neki uspevaju da zadrže ukupan duh proizvođača jednostavnim igranjem na performansama, drugi radije pregledaju automobil od vrha do dna. Ovo ponekad dovodi do preparata sumnjivog ukusa.

Sbarro GT8
Neprepoznatljiv je, ali ispod ovog veoma čudnog tela krije se Ferari 360 Modena. Ovaj veoma poseban superautomobil je napravio po narudžbini za nekoliko bogatih klijenata dizajner Franko Sbarro početkom 2000-ih.

Napravljeno je samo nekoliko primeraka, uključujući ovu crnu verziju na fotografiji i roze model, mnogo manje trezan. Sve što je ostalo od originalne 360 Modene su točkovi, motor i unutrašnjost. Sve ostalo je kompletno remontovano.

Ferrari 458 Italia Katiusha od Nimrod Performance
Kako bi se predstavio široj javnosti, slovački tjuner Nimrod Performance odlučio je 2014. da se na Sajmu automobila u Ženevi predstavi sa potpuno transformisanim Ferarijem 458 Italia i preimenovanim u „Katjušu”.

Priprema se odnosila samo na spoljašnji deo i odlikovala se bodi kitom preuveličanih proporcija i izraženim aerodinamičkim dodacima. Ovaj komplet je uključivao veoma široke lukove točkova slične onima na Ferrari Enzo – u, “krnji” zadnji kraj i spojler izveden iz automobila Formule 1 tog vremena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close