Uncategorized

Električni Ferrari nereda: ovdje je 308 s Teslinim pogonskim sklopom

Malo je automobila koji su u stanju toliko pregrijati: pogledajmo kako se automobil Magnum PI-a pretvara u nulu emisiju. Ruke gore, koji gledajući epizodu uspješne TV serije Magnum PI, nikada nije uzdahnuo misleći da je dobro istražitelj nadležan za Tom Selleck našao se kao “korporativni automobil” Ferrari 308.

Taj sjajni crveni, za koji nije postojala epizoda u kojem nije pokazivao ubrzanja munja ili spektakularne pljuskove, proizveden je u Maranellu od 1975. do 1985. godine, a vozio ga je 3-litarski V8 snage oko 250 KS, montiran u središnjem stražnjem položaju. Istina, taj motor je bio prilično krhak, trebalo mu je učestalo održavanje i performanse koje vas danas ne čine čudo na vikanje s 0-100 u 7 “5. Ali zvuk je bio” nepogrešiv. I sada?

 Dupla snaga “Era”, jer je danas u opticaju i vrlo tihi Ferrari 308 koji će sigurno potaknuti dosta diskusija. Pokreće ga pogonski sklop koji ravnomjerno odgovara Tesla. To se događa u Engleskoj, kao što pokazuje videozapis snimljen na YouTube kanalu Broj 27, gdje su očigledno uživali u pokušaju ruku s tim restomodima sa nultom emisijom (kao što pokazuju i njihovi električni Land Rover branitelji). I štoviše, sve je raširenija praksa, čak i na automobilima poput starog Fiata 500 koji su prepravljali Lapo Elkann, Alfa Romeo Giulia ili Duetto. 

Резултат слика за ferari auto

S jedne strane, više je nego razumljivo da puristi dižu nos. Stari V8, sa svojim karakterom i ropotom sastavni je dio vozačkog iskustva vintage Ferrarija. Na drugoj, vlasnik ovog modela može reći da je udvostručio snagu (automobil može računati na oko 500 KS) i stekao još više u smislu okretnog momenta. Što znači da ovaj 308 pokriva 0-100 za manje od 5 “, sve dok namjestite prave gume. Imate još jedno pitanje koje treba imati na umu. Automobil, koji montira bateriju od 45 kWh postavljenu u haubu sprijeda, povećao masu, ali sada se može pohvaliti boljom raspodjelom težine, što je vrlo blizu idealne raspodjele između 50 osovina od 50:50, i značajno je spustilo težište.

Na kraju, zahvaljujući prijelazu na električni, Isto tako postanite pouzdaniji.Toliko da vlasnik kaže da je svakodnevno miran u korištenju. s Teslinim motorom ovaj 308 više ne treba ići u radionicu svaki put kad se vremenske prilike promijene. Dapače, postoje neke prednosti u pretvorbi na baterije, ali svima ostavljamo slobodu da se izraze šta je bolje, čekajući “pravi” električni Ferrari. Bez preterivanja s riječima … A za one koji vole Cavallino i tehniku, u ovom su videozapisu tehničari Maranelloa objasnili sve o prvom priključnom hibridu Kuće: SF90 Stradale.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close