Automobili

Audi RS 3 (2021) – Sve što treba da znate!

Razvoj RS 3 se privodi kraju. Evo nekoliko preliminarnih informacija pre njegovog predstavljanja.
Audi će uskoro predstaviti potpuno novu generaciju RS 3. Najočekivaniji sportski automobil u Ingolštatu viđen je nekoliko puta, a prema glasinama iz hodnika, biće predstavljen vrlo brzo.

Dok čekate da ga u potpunosti otkrijete, evo rezimea informacija koje trebate imati na umu.

5-cilindrični je i dalje u igri
Da bi zadovoljili sve drastičnije standarde, proizvođači nemaju drugog izbora već da smanje zapreminu motora i / ili da ih naelektrišu. Bilo je vreme kada smo se plašili za budućnost „malog“ Audi Sporta, ali Audi nas je uveravao, nova generacija RS 3 dobro će zadržati svojih 5-cilindričnih 2.5 TFSI . Nalazi se i ispod haube RS K3, a odnedavno i u srcu Cupre Formentor VZ5 sa 390 KS.

Više konja i više obrtnog momenta
Iz generacije u generaciju sportistkinje uglavnom dobijaju na vlasti. Ovo je sve manje tačno, a prema glasinama, novi RS 3 neće nužno biti mnogo moćniji od prethodnog. Odlazeći model razvija 400 ks za 480 Nm obrtnog momenta, novi bi imao samo 20 ks i 20 Nm više, ili izlaznu snagu od 420 ks za 500 Nm obrtnog momenta.

Razočaran? Znajte da bi se mogla pojaviti mišićavija verzija. Isporučio bi do 450 ks , dobit od 30 ks u poređenju sa standardnim modelom kako bi sahranio Mercedes-AMG A 45 S i njegovih 421 ks.

0 do 100 km / h za manje od 4,0 sekunde
Ventilatori RS 3 dobro znaju njegovo vreme ubrzanja od 0 do 100 km / h (4,1 sekunde). Sve sugeriše da će nova generacija biti još brža, ali ne očekujte mnogo brže ubrzanje, RS 3 bi se trebao poravnati sa konkurentom iz Affalterbacha sa vremenom od 3,9 sekundi (+/- 0,1 sekunde) .

Što se tiče njegove maksimalne brzine, ona će biti samoograničena, ali Audi Sport će učiniti sve što je potrebno da na brzinu zadovolji svoje kupce nudeći im da je oslobode kupovinom paketa.

Šta je sa Kuattrom?
Naravno, novi RS 3 biće opremljen pogonom na sve točkove Kuattro. Graditelj sa prstenovima mogao bi, međutim, da izvrši neke modifikacije kako bi ga opremio u režimu zanošenja. Ovo omogućava slanje većeg obrtnog momenta na zadnje točkove kako bi se prepustili nekoliko trikova. Sa njim je ugrađen najnoviji Volksvagen Golf R , kao i Mercedes-AMG A 45 S. U manjoj meri, novi BMV M3 i M4 Competition takođe mogu na zahtev da pređu sa pogona na sve točkove na pogon na zadnje točkove.

Skalabilan dizajn
Mnogo fotografija prototipova pokazuje da se ova nova generacija razvija bez izdavanja svojih gena. U prednjem delu bi trebalo da nađemo štit inspirisan Audijem RS 6 Avant. Sa zadnje strane, Audi RS 3 zadržat će svoje dvije ogromne izduvne kanale. Ova novina takođe može da ima dva proreza na obe strane prednjih blatobrana (nisu vidljivi na gornjoj ilustraciji) za odvođenje vrućeg vazduha.

Prezentacija u Minhenu
Ako nije najavljen datum prezentacije, vrlo je verovatno da će Audi podići veo na svom RS 3 u narednim nedeljama ili mesecima. Na početku školske 2021. godine sajam automobila biće održan u Minhenu ( zamenjujući sajam u Frankfurtu ). Nemački brend bi tamo mogao da izloži svoju novinu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close