Automobili

Mercedes novi eVito, kombi Star još uvijek čini razliku

U Mercedesu, dok čekamo dolazak nove VAN.EA modularne platforme koja će se koristiti za sve nove električne kombije od 2026. godine, ne sjedimo besposleni i poboljšavamo (i to dosta) ono što već postoji, a možda i ne to radio više kao prije.

Govorimo o Vitu i eVitu (njegova električna verzija), koji su uvijek bili referentna točka u segmentu srednjih kombija, ali koji su sada doista trebali dobro ažurirati, posebno u unutrašnjosti i infotainmentu. Kako bismo bili sigurni da nam ništa ne nedostaje, čak smo tamo uzeli jedan dan i evo kako je bilo.

Vanjski | Interijer | Vodič | Usredotočenost

Mercedes-Benz eVito 2024: vanjski izgled
Kao što je spomenuto, iako se ne radi baš o novoj generaciji, novi Vito i eVito sa sobom donose zamjetan skok u kvaliteti, kako u pogledu funkcionalnosti vozila, tako iu udobnosti u vozilu iu infotainment opremi te, iako u manjoj mjeri, u dizajnu počevši od prednjeg dijela koji sada može računati na dinamičnije, ali i robusnije linije te na novu masku od tri elementa koja može biti i kromirana.

Prednja i stražnja svjetla su nova, potonja karakteriziraju elegantni rubovi. Što se tiče novih prednjih LED svjetala, radi se o takozvanim MULTIBEAM LED svjetlima s asistencijom za duga svjetla PLUS. Sastoji se od 84 LED diode koje se pojedinačno mogu kontrolirati, što omogućuje izuzetno brzu prilagodbu rasvjete ovisno o situaciji. Također bismo željeli istaknuti da u standardnoj verziji branici nisu lakirani, boja karoserije je stoga opcija, a novi dizajni dostupni su za aluminijske naplatke.

Mercedes-Benz eVito 2024: unutrašnjost
Međutim, iznutra su se stvari dosta promijenile, počevši kao što je spomenuto s dolaskom kao standardom za sve endotermne i električne verzije MBUX sustava koji sa sobom donosi niz aplikacija također na zahtjev za optimalno upravljanje radom i navigaciju pokretanu Mercedes Benz me pro i njime se može upravljati putem dodirnog zaslona i glasovnih naredbi. Oba modela eVito opremljena su novom električnom parkirnom kočnicom i novim elektroničkim ključem s funkcijom pokretanja bez ključa.

Upravljač nije samo obnovljenog dizajna, već uključuje i kapacitivne senzore za detekciju držanja. Kontrole na pasminama su također kapacitivne. Kao što je spomenuto, novi 10,25-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir je pristupnik MBUX kontrolnom sustavu koji također pruža personalizirane prijedloge za brojne infotainment, udobnost i funkcije vozila kao i “električni izbornik” kao što je predkondicioniranje aktivacije, podešavanje postavki punjenja, programiranje vrijeme punjenja ili pregled potrošnje energije.

Mercedes-Benz eVito 2024: vodič
Ako očekujete sada već standardnu ​​snagu novih električnih kombija, možete biti mirni u novom eVitu koji smo testirali, a sve je u funkciji. električni motor isporučuje najveći ekvivalent od približno 115 KS, a napaja ga baterija od “samo” 60 kWh, više nego dovoljno za približno 320 km autonomije u WLTP ciklusu. Na verziji Tourer za prijevoz ljudi možete doseći čak 90 kWh, to je zato što objektivno korištenje Tourera zahtijeva veću autonomiju.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close