Automobili

Volvo plug-in hibridi udvostručuju svoj domet

Raspon plug-in hibrida u Volvu se povećava. Asortiman 60 i 90 dobio je nove pogonske sklopove opremljene snažnijim baterijama kako bi se značajno poboljšala električna autonomija . Ove nove varijante sada mogu putovati do 90 kilometara bez emisije štetnih gasova.

Veći kapacitet baterije, manje emisija
Volvo -ovi novi hibridni pogoni stoga obećavaju dvostruko veću vrednost od svojih prethodnika. Ovu nadogradnju omogućila je nova baterija sa trećim redom ćelija. Energetski kapacitet je tako povećan sa 11,6 kVh na 18,8 kVh , čime se isporučuje snažniji zadnji elektromotor koji sada isporučuje 145 konjskih snaga .

Na modelima Recharge T6 kombinovana snaga dostiže 350 KS (u poređenju sa 341 KS za prethodnu verziju), dok se na verzijama Recharge T8 kumulativna snaga povećava na 455 KS sa 392 KS ranije. Pored toga, među ostalim ažuriranjima u ponudi, Volvo je dodao vožnju sa jednom papučicom sa snažnijim regenerativnim kočenjem koje eliminiše potrebu za papučicom kočnice 90% vremena.

Revidirani motor i menjač
Prema internim istraživanjima kompanije Volvo , prosečan kupac vozi manje od 50 kilometara dnevno. Sa ovim novim autonomijama koje se svakodnevno prikazuju, velika većina kupaca će voziti samo na električni pogon, ako se baterija redovno puni .

Pored smanjenja uticaja na životnu sredinu, poboljšanja se takođe prenose u povećane performanse i efikasniju upotrebu sistema pogona na sve točkove. Turbo benzinski motor verzije T8 takođe je optimizovan, sa većom snagom pri nižim obrtajima. Ovi novi pogonski agregati uskoro će biti predstavljeni u Volvo S60, V60, KSC60, S90, V90 i KSC90 dopunjavanju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close