Automobili

Toiota Aigo: naslednik zvanično potvrđen

Mikro automobil koristi GA-B platformu novog Iarisa
Toiota ostaje verna mikro automobilu. Ono što je Erlkonigbilder već nagovestio sada je zvanično: japanski proizvođač automobila proizvešće treći model zasnovan na platformi GA-B – i tako će i dalje biti uključen u ovu klasu vozila koja je važna za Evropu. Kao početni model u Toiotinom svetu, sledeći Aigo će igrati važnu ulogu.

Sada postoji prva najavna slika prednjeg dela pod nazivom „Ks prologue“. Izgleda vrlo moderno sa LED farovima. Izgleda da Toiota želi da postigne veću cenu na tržištu složenom tehnologijom. „Ks“ se odnosi na Ks elemente na prednjoj strani prethodnog Aiga.

Novo vozilo trebalo bi da bude predstavljeno 17. marta u 10 sati po srednjeevropskom vremenu. Da li se radi samo o studiji blizu serije ili već o gotovom modelu, ne može se definitivno utvrditi iz prve slike.

Foto galerija: Toiota Aigo (2022) na novim špijunskim fotografijama
Toiota Aigo (2022) na novim špijunskim fotografijama
26 slike
GA-B je jedna od različitih platformi Toiota Nev Global Architecture (TNGA). Prema grupi, oni ne samo da poboljšavaju upravljanje i ponašanje novih vozila. Oni takođe daju dizajnerima puno slobode i takođe doprinose visokom nivou sigurnosti.

Na primer, četvrta generacija nove Toiote Iaris, koja je takođe zasnovana na GA-B platformi, kombinuje dinamičan dizajn, izvrsno pakovanje i obimnu sigurnosnu opremu sa hibridnim pogonom. Kupci ne žele samo ovu mešavinu, već su nedavno i mali Tojotin model osvojili titulu evropskog automobila godine 2021.

Sa Iaris Cross-om , koji će se na tržištu naći ove godine , sledeći model je već u početnim blokovima. Zajedno sa novim malim automobilom koji će uslediti, očekuje se da Toiota proizvede više od 500.000 vozila godišnje na platformi GA-B u Evropi.

Ovaj obim osigurava neophodne ekonomije obima sa kojima su moguće konkurentne cene. Pogon je najmanje podjednako važan: A-segmentom su do sada dominirala vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem – ovaj trend će se verovatno nastaviti i u budućnosti, jer budžet i finansijski okvir igraju važnu ulogu u ovoj klasi vozila.

Toiota je već u potpunosti preuzela fabriku zajedničkih preduzeća u Kolinu, Češka, 1. januara 2021 . Proizvodni pogon osnovan je pod imenom Toiota Peugeot Citroen Automobile (TPCA) 2002. godine zajedno sa PSA Grupom.

Fabrika u Kolinu proizvodi praktično identične minijaturne automobile Toiota Aigo, Peugeot 108 i Citroen C1 od 2005. godine . TMMCZ bi trebalo da nastavi ovu proizvodnju, ali verovatno samo dok novi Aigo ne bude lansiran 2022. godine.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close