Automobili

Šta ako bi budući BMV KSM izgledao ovako?

Obično smo razočarani kada koncept pređe na proizvodni model. Ali u BMV-u znamo da serijska vozila ostaju veoma blizu izložbenog automobila koji ih predstavlja. Što je daleko od slučaja sa svim proizvođačima! Ipak , u slučaju nedavnog KSM koncepta , i dalje bismo želeli da koncept i konačni model ne budu tako blizu… To je samo stvar ukusa!

Ipak, dok se čeka da saznamo kako će zaista izgledati budući veliki sportski terenac bavarske firme, evo ga već ilustracijama … nezvanično! To je Kolesa da dugujemo te prikazivanja koji zamisliti šta će kupci moći da pronađu od kraja 2022. godine u svojim lokalnim dilerima BMV.

Ne očekujte velike promene u proizvodnom modelu pošto je bavarska marka već objavila da će konačni automobil zadržati oko 90% stila koncepta. Preostalih 10% je precizno implementirano u ovom prikazu kako bi se pokazao plug-in hibridni SUV sa klasičnim kvakama na vratima i manje agresivnim prednjim branikom.

Prednji dizajn, sa dvodelnim farovima, svakako je hrabar, ali zadnji je kontroverzniji zbog svojih super širokih zadnjih svetala i ugao dizajniranih naslaganih izduvnih cevi. Dvobojne naplatke koncepta su u velikoj meri zadržane, ali umesto na konceptu napisanom „BMV“, središnje kapice ovde imaju logo brenda.

Oštri bočni retrovizori Concept KSM-a ustupili su mesto konvencionalnijem paketu, iako jedinstvenom za M modele, dok je crna gornja linija karaktera uklonjena. Isto važi i za tamni deo na bočnim pragovima, koji sada imaju metalik/hromirani umetak koji podseća na sjajne delove točkova. Ovo malo “uglađuje” dizajn koncepta kako bi bio malo manje agresivan.

Kao i uvek, lepota je u očima posmatrača. Jedno je sigurno: KSM će postati najmoćniji BMV-ov serijski automobil zahvaljujući plug-in hibridnoj konfiguraciji koja kombinuje V8 i električni motor koji proizvodi oko 750 konjskih snaga. U međuvremenu, M5 CS drži krunu snage sa svojih 635 konjskih snaga bez ikakve hibridne pomoći.

Drugi namenski model M nakon kultnog M1 sa srednjim motorom krenuće u proizvodnju krajem sledeće godine u fabrici Spartanburg u Južnoj Karolini, gde BMV proizvodi SUV, od Ks3 do Ks7, kao i njihove ekvivalente. .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close