Automobili

Porsche Caiman GT4 RS testira razne spojlere

Dva automobila sa različitom agresivnom aerodinamikom na Nordschleifeu
Porsche 718 Caiman GT4 RS polako postaje misterija. Čini nam se da ga po ko zna koji put viđamo na testovima na Nordschleifeu, ali još uvek niko nije siguran kada će hardcore sportista izaći na tržište.

Najnovije slike Erlkoniga prikazuju dve različite kopije GT4 RS tokom testova na Nurburgring Nordschleife. Oboje teško izgledaju maskirno, ali očigledno testiraju različite aerodinamične elemente.

Jedan od automobila ima središnje naplatke i agresivniji prednji spliter, napredniji. Drugi RS vozi na klasičnom Porsche GT obodu, ima nešto diskretniju prednju pregaču, ali ima mnogo masivniju verziju guščijeg krila pozadi. Ovde možete videti dve varijante u poređenju:

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Oboje imaju isti usis vazduha iza bočnih prozora, verovatno da bi napajali motor dodatnim vazduhom za hlađenje. Detalji o istom su i dalje retki. Prema glasinama, trebalo bi usmeriti usisni bokser od 4,0 litra sa oko 500 ks. To bi bilo opasno blizu novom 911 GT3 i predstojećem 911 GT3 RS .

Takođe nema znanja o mogućnostima prenosa. Trenutni Caiman GT4 dostupan je sa ručnim menjačem sa šest brzina i PDK sa sedam brzina.

Dalje nadogradnje koje RS razlikuju od „normalnog“ GT4 mogu se naći na šasiji i kočnicama. Na slikama možete videti masivno izbušenu aerodinamiku. Pritom će sigurno biti i raznih vazdušnih karakteristika koje nisu direktno vidljive.

Kao što je pomenuto na početku, 718 Caiman GT4 RS je testirao čitavu večnost. Prototip je prvi put uhvaćen u septembru 2019. To je bilo pre skoro dve godine, što zapravo sugeriše da zvanična prezentacija možda neće potrajati mnogo duže.

Navodno bi trebalo da stigne kasnije ove godine. Očekuje se značajan dodatak na skoro 98.000 evra za Caiman GT4.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close