Automobili

Ovaj Steir-Puch Pinzgauer će vas odvesti na kraj sveta

Kotrljano umetničko delo.
Ako želite da posedujete umetničko delo koje možete voziti po teškim offroad stazama, što je malo verovatno, ali zašto ne bismo i dalje imali kamion za vas. Na sledećoj aukciji koju organizuje RM Sothebi’s biće predstavljen originalni vojni kamion koji je personalizovao umetnik Nico Sclater, zvani Ornamental Conifer.

Ovaj robusni Steir-Puch Pinzgauer napravljen je da se uhvati u koštac sa najtežim terenima na svetu zahvaljujući preciznom inženjeringu i jednostavnoj konstrukciji. Od 1971. do 2007. godine, Steir-Puch je izgradio Pinzgauer za vojne primene u najtežim teatrima operacija širom sveta.

Snaga dolazi iz vazdušno hlađenog 2,5-litarskog linijskog 4-cilindričnog motora koji proizvodi nisku snagu od 90 konjskih snaga. Najveća brzina Pinzgauera je oko 60 km / h, odnosno 96 km / h, pa ne očekujte da ćete stići tamo gde želite da budete brzi. Da pojednostavimo, Pinzgauer koristi 5-stepeni ručni menjač uparen sa 2-brzinskom kutijom za prenos. Prava magija Pinzgauera leži u njegovim terenskim mogućnostima i mogućnostima prilagođavanja.

Pinzgauer je bio dostupan kao model 710 na četiri točka ili model 712 na šest točkova. Bez obzira na broj točkova, Pinzgauer je koristio portalne osovine kako bi postigao bolji razmak od tla na teškim terenima. Modeli 710 mogli bi se lako pretvoriti u model 712 sa šest točkova za vlasnike koji traže bolju vuču. I usput više lajkova na Instagramu. Ovaj Pinzgauer je započeo život kao model 710 na četiri točka i pretvoren je u konfiguraciju sa šest točkova 712DK.

Umetnik Nico Sclater uzeo je svoj Pinzguer i učinio ga svojim poslednjim platnom dodajući jedinstvene umetničke dodire svuda. Ovaj zanimljiv pristup funkcionalnoj umetnosti posebnost je Sclatera, koji nastoji umetnost staviti na neobična platna, ili u pokret kao ovde.

RM Sothebi’s je postavio indikativnu cenu od 60.000 do 80.000 dolara (50.500 do 67.300 evra) za ovaj poseban Pinzguer. To je veliki novac s obzirom na to da se tipični Pinzguer 712 obično prodaju u rasponu od 30.000 dolara (25.000 evra), ali to je cena koju plaćate za umetničko delo. I zašto ga ne biste pretvorili u vozilo za slobodno vreme za kampovanje u najudaljenijim delovima planete?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close