Automobili

Omoda 7, plug-in SUV koji stiže 2025., ima svoj debi

Nakon što je najavljen teaserom objavljenim prije nekoliko dana, Omoda 7, drugi model brenda koji pripada grupi Chery, debitirao je na sajmu automobila u Pekingu. Veći od Omode 5 (4,64 metra dugačak naspram 4,4), uklapa se u srednji SUV segment kao što su Toyota RAV4, Honda CR-V i Ford Kuga, samo da dam nekoliko primjera.

O cijenama je još rano govoriti, ali znamo da će Omoda 7 u Italiju stići tijekom 2025. godine.

SUV za svijet
Kao što je sve više slučaj s kineskim markama, Omoda 7 je zamišljena i dizajnirana ne samo da zadovolji kineske vozače, već i da može reći svoje na svim tržištima. Uključujući i europski.

Linije su uglate i čvrste, s praktički okomitim nosom i posebno nakošenim stražnjim staklom, dok je krov gotovo potpuno paralelan s tlom, približavajući se na neki način svijetu brzih vozila. Općenito, stil se razlikuje od stila Omoda 5, djeluje aerodinamičnije i vitkije, gotovo kao da želi ostaviti dojam dužine veće od 4,64 metra.

Još nema slika unutrašnjosti, ali priopćenje za javnost predviđa prisutnost 15,6″ kliznog središnjeg monitora za infotainment sustav, opremljenog glasovnim asistentom u “četiri zone”, što sugerira prisutnost mikrofona i sprijeda i straga , kako bi se bolje uhvatile naredbe različitih putnika. Tu je i sustav aktivnog poništavanja buke te onaj namijenjen oslobađanju različitih mirisa.

Malo znamo i o motoru. Za sada se Omoda ograničava na razgovore o plug-in pogonskom sklopu koji s punim spremnikom benzina i 100% napunjenim baterijama obećava više od 1200 km autonomije. Za razliku od Omode 5, Omoda 7 ne bi trebala imati 100% električnu varijantu.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close