Automobili

Novi Volksvagenov električni pogon preuzima Alpe

Čak i ako Volksvagen favorizuje crossover za svoja električna vozila, nemački proizvođač ne odustaje od sedana za sve to. Nakon predstavljanja ID koncepta. Vizzion 2018. godine, Volksvagen se konačno bavi pred-proizvodnom fazom.

Nedavne špijunske fotografije snimljene u Alpama prikazuju prototip kamufliranog, sa panelima karoserije koji izgledaju konačni i vrlo laganom kamuflažom jer skrivaju samo detalje na prednjoj i zadnjoj strani. Najverovatnije je to naslednik koncepta lične karte. Vizzion, koji bi se mogao nazvati Aero-B i lansiran 2023. Firma iz Volfsburga mogla bi predstaviti i verziju karavana inspirisanu konceptnim automobilom, ali još nemamo datum lansiranja.

Galerija: Špijunske fotografije novog električnog Volksvagena
Volksvagen ID Electric
11 Slike
Ispod karoserije ovo vozilo ima MEB platformu koju koriste svi električni kompakti Volksvagen grupe. Takođe očekujemo da će deliti motore i baterije drugih modela ID -a. Stoga nije nemoguće pronaći verziju sa elektromotorom od 201 KS i paketom ID.3 sa 77 kVh . Sa ovom konfiguracijom, kompakt ima VLTP domet od 549 km, dok ID.4 pada na 501 km.

Uzimajući u obzir poboljšanu aerodinamiku zareza u poređenju sa drugim tipovima karoserije, moguće je da će buduća limuzina biti kraljica dometa među svojim sestrama dizajniranim sa MEB platforme. Naši špijuni ukazuju da bi se za ovo vozilo mogla ponuditi još snažnija baterija od 84 kVh. Ovo bi dovelo njegov domet na oko 700 km i učinilo bi limuzinu veoma zanimljivim izborom … a samim tim i direktnom pretnjom Teslinom modelu 3 !

Šta mislite o izgledu ovog prototipa? Da li će to biti veliki uspeh za Volksvagen ili tužan neuspeh? Iznesite svoje mišljenje u komentarima!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close