Automobili

Nissan predstavlja svoju budućnost u Šangaju: evo terenca i pauka

Nissan je protagonista na sajmu automobila u Šangaju sa tri koncepta i novom verzijom Ks-Traila. Arizon SUV i Mak Out pauk debituju na kineskoj izložbi , a ovo drugo je već predviđeno tizerom iz poslednjih nedelja i virtuelnim konceptom prikazanim 2021.

Oba daju predstavu o budućem pravcu brenda – barem u smislu stila –, dok Ks -Trail e-POVER usvaja isti električni pogon sa benzinskim proširenjem dometa kao i Kashkai. A tu je i Pathfinder dizajniran samo za kinesko tržište.

Krosover koji će postati standardni (?)
Arizona je električni SUV koji je zasnovan na platformi CMF-EV i napravljen je – kažu u Nissanu – uzimajući za referencu „potrebe kineskih kupaca“. To znači da bi model zapravo mogao postati standardan i biti ponuđen – barem u početku – na kineskom tržištu.

Tehničke informacije o konceptu su oskudne, takođe zato što je njegov izgled zaista futuristički. Prototip ima oštre, oštre linije u kombinaciji sa veoma velikim putničkim prostorom, takođe napravljenim odsustvom stubova.

Na brodu je mnogo tehnologije, sa Eporo virtuelnim asistentom koji „dijaloguje“ sa putnicima, pružajući informacije kako o stanju automobila, tako i o vremenskim prilikama i drugim podacima o kretanju. Zatim postoji sofisticirani sistem koji upravlja ambijentalnim svetlima, koja mogu promeniti boju i intenzitet da bi prenela opuštanje, udobnost ili entuzijazam.

Pravo iz budućnosti
Futuristički Mak-Out izgleda kao nešto iz sajberpank stripa. Pored aerodinamičnih linija koje su gotovo nalik video igrici, ono što takođe upada u oči je putnički prostor kojim dominira veoma veliki ekran koji zauzima celu kontrolnu tablu.

Nissan ističe da prototip predstavlja projekat Nissan Ambition 2030 najavljen 2021. godine, koji ima za cilj stvaranje sve inkluzivnije i uzbudljivije mobilnosti. U ovom trenutku, međutim, nema naznaka o mogućoj proizvodnoj verziji Mak-Outa.

Drugačiji govor za Ks-Trail e-POVER koji – kao što je pomenuto – oprema dve električne jedinice i benzinski motor ukupne snage od 213 KS. Ovo poslednje snabdeva energijom isključivo elektromotore, koji svoju snagu ispuštaju direktno na točkove. Podsećamo da je ova verzija dostupna i u Italiji i već smo imali priliku da je isprobamo poslednjih meseci.

Nissan Pathfinder za Kinu
Prvi put predstavljen 1985. godine, Nissanov Pathfinder je sada ponovo osmišljen sa konceptom dizajniranim imajući na umu kinesko tržište.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close