Zanimljivosti

Najnoviji Bukati sat kosta vise i od jedne kuce.

Najbrzi i najskuplji automobil na svetu je svom imenu dodao i skupoceni sat koji kosta neverovatnih 580,000$ koji vredi vise od jede najnovije kuce.

Buggati Chiron je najbrži svjetski proizvodni automobil udobne marže,najvećom brzinom od 490km / h ima cenu od 3,5 miliona USD bez poreza.

Sada je sat nazvan po njemu sa jednako astronomskom cenom.

Sat se zove Tvin Turbo Furious 300+ (referenca na metu od 300mph) i biće napravljena samo tri.

Prema izvještaju Robb-a, Tvin Turbo Furious 300+ koji je proizveo švajcarski proizvođač satova Jacob & Co izasao je na neverovatnih USD 5.80.000, što prema današnjim kursnim stopama iznosi AUDI 844,000 USD.

To je dvostruko više od cene Bugatti-ovog izdanja sata Jacob & Co, 280.000 USD Chiron Super Sport 300+, od čega je napravljeno samo 30.

Isti novac kupio bi i par vrhunskih Porschea 911 ili skromnu kuću na ivici australijskog glavnog grada. Ok, možda malo dalje od ruba.

Uprkos brojnim socijalno neprijatnim trenucima u životu, nemam pojma šta je „velika komplikacija“, ali uspeo sam da otkrijem da sat ima 832 pokretna dela, pored 88 delova.

Tourbillon je francuski jezik za „vihor“, prema Vikipediji, što je u jezičnom govoru „dodatak mehanici uračunavanja da bi se povećala tačnost“.

„U turističkom vozilu točak za izbacivanje i ravnotežu je montiran u rotirajućem kavezu kako bi se negirali efekti gravitacije kada je sat zaglavljen u određenom položaju“, nastavio je Vikipedija.

“Neprekidnim rotiranjem čitavog sklopa ravnoteže (obično oko jedne okretaje u minuti), tourbillon stvara greške na poziciji”, stoji na veb lokaciji sa gužvama.

A u slučaju da mislite da je “bekstvo” pogreška pri kucanju za “bekstvo”, to nije.

U stvari, to je „mehanička povezanost mehaničkih satova i impulsa elementu za čuvanje vremena, koji povremeno pušta zupčanik da se kreće naprijed, napredujući rukama sata“.

Barem sam mogao da pretpostavim jedan aspekt ovog sata. Korišćenjem termina „pit board“, Jacob & Co pominje motociklističku dasku za vozače, koju vozači mogu da pogledaju kako prelaze u svakom krugu. Ok, to mogu da pratim.

U slučaju da kupite neki od ovih satova, moglo bi biti vredno znati da ima rezervu snage od 50 sati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close