Automobili

Na prodaju je Ferrari F300 Mihaela Šumahera

Ferari sa kojim je Mihael Šumaher izgubio titulu svetskog šampiona u Formuli 1 1998. godine na Suzuki, u velikom finalu u kojem je Mika Hakinen trijumfovao u svom Meklarenu, stavljen je na aukciju sa ponudom od 4,9 miliona dolara.

Ova šasija, koja je takođe postigla pol poziciju i završila na drugom mestu na Velikoj nagradi Luksemburga na Nirburgringu , koju je vozio Mihael Šumaher, takođe je korišćena za poslednju bitku na Suzuki. Automobil je dostupan za prodaju preko duPont Registri .

Iako je Mihael Šumaher bio na pol poziciji, trka mu je pošla po zlu pre starta kada se zaglavio u krugu formacije, što ga je poslalo u zadnji deo mreže.

Međutim, uspeo je da se probije kroz vodeći čopor sve dok nije stigao do trećeg mesta, pre nego što je, nažalost, udario u ostatke prethodnog sudara između dva druga automobila. Nemački vozač je usled toga pretrpeo ubod tri kruga kasnije. Ovo je značajno omogućilo Miki Hakinenu da osvoji svoju prvu titulu svetskog prvaka u Formuli 1.

„Pre svega, želeo bih da čestitam Miki Hakinenu i njegovom timu “, rekao je Mihael Šumaher. “Oni su igrali bolje tokom cele sezone i stoga zaslužuju titulu. Mislim da nismo izgubili ovo prvenstvo u Suzuki, već na početku sezone kada smo bili previše zaostali . “

“Nisam previše razočaran jer mislim da tim može da bude ponosan na ono što smo postigli ove sezone. Tužan sam zbog momaka jer se sav njihov trud na kraju nije isplatio. Motor je ugasio jer kvačilo se nije otpustilo i ne znam zašto. Sav rad tog vikenda je tada bio uzaludan jer sam morao da počnem sa zadnje strane mreže. Prva dva kruga su bila veoma zabavna. Svi ostali vozači su bili fer i nisu ne pokušavaj da mi otežavaš život.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close