Automobili

Mitsubishi Lancer Evo se ipak neće vratiti

Uprkos povratku marke Ralliart, Mitsubishi ne namerava da ponovo pokreće svoju sportsku limuzinu.
Ljubitelji japanskih sportskih automobila, a posebno Mitsubishi Lancer Evo , nesumnjivo moraju ostati gladni nekoliko godina i zaustaviti bilo koje sportsko vozilo na Mitsubishiju. Generalno, povratak sporta u Mitsubishi više nije stvarno aktualan, između potvrđenog odlaska iz Evrope , pa na kraju i ne , i energetske tranzicije unutar dometa koji se bori da poleti.

Međutim, prošlog maja, tokom virtuelne konferencije koja je okupila svoje investitore, japanski proizvođač je nagovestio da će ponovo pokrenuti brend Ralliart , brend koji je bio usko povezan sa razvojem starog Lancer Evosa. Osim što povratak Ralliarta ne bi trebalo da se obavlja sa automobilima, već sa terencima i kombijima. Mitsubishi takođe planira nove Ralliart delove i dodatke za svoje druge modele.

A da bi definitivno podržao mogući projekat povratka za Lancer Evo, novine Response citiraju reči izvršnog direktora Mitsubishija Takaoa Katoa koji objavljuje da „marka još nije dovoljno jaka da ponudi novu verziju Lancera“ . Međutim, prema nekim glasinama, akcionari brenda sami su zahtevali povratak japanske sportistkinje u katalog .

Kao i drugi proizvođači, i Mitsubishi više voli da se usredsredi na svoju strategiju elektrifikacije dajući prednost razvoju hibridnih i 100% električnih modela. Kompanija bi svoje napore uglavnom koncentrisala na azijsko tržište, ne zaboravljajući pritom Evropu. Kao deo saveza sa Renaultom i Nissanom, brend će u narednim godinama predstaviti nove modele, modele usko povezane sa već postojećim Renaultom i Nissanom.

Trenutno je Mitsubishi već potvrdio dolazak PHEV verzije za Eclipse Cross, dok bi Space Star trebao dobiti pravo na novu generaciju, baš kao i L200 pikap. Dva nova SUV-a takođe treba da usmere vrh nosa. Jednom kada se ovi novi modeli pojave na tržištu, ko zna da li će Mitsubishi razmotriti ideju ponovnog pokretanja Lancera Evo, ali svakako sa tehnologijama koje su više u skladu sa vremenom. Sa hibridizacijom, na primer, kao što će biti slučaj narednu Honda Civic Tipe R .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close