Automobili

Mercedes-AMG GT Crna serija na testu

Najjača i najbrža Crna serija svih vremena, pravi rival 911 GT2 RS
Napomena urednika: Vožnji do AMG GT Black Series prisustvovale su naše kolege iz Motor1.com Italija iz razloga zakazivanja.

Šta je ovo?
Mercedes-Benz svojim najmoćnijim i ekskluzivnim AMG proizvodima daje skraćenicu Black Series od 2006. godine . Osnovni sastojci kandidata za crnu seriju su prilično jednostavni: dvoja vrata, manja težina, estetika pucanja i duboko, ozbiljno poboljšanje mehanike.

Teško je poverovati da je prva Crna serija bila SLK svih stvari (ozbiljno, i mi smo morali da se nasmejemo). Ali sve što je usledilo nakon toga – CLK, SL, C-klasa Coupe i SLS – bile su prave ploče. Oni su uspostavili odličnu reputaciju serije.

Trebalo je neko vreme – tačnije sedam godina – ali sada se Crni vratio. A AMG GT je ubedljivo najsportskija i najfokusiranija ponuda koja je ikada stigla iz Affalterbacha.

Šta je novo?
Vizuelno, AMG GT Black Series izgleda potpuno preterano i zlonamerno. To mislimo na najbolji mogući način. Moglo bi se tvrditi da su dizajneri išli previše strmo, ali sva krila, pokreti i spojleri koji izdvajaju Black-a od GT-a R imaju svrhu i blagoslov vetrovnika. Karbonska vlakna ćete naći na velikim delovima prednjeg dela, haube, krova, bočnih obloga i zadnjeg dela. Naročito u vezi sa Magma Orange, koja košta 8.000 evra, čini veliku razliku.

U slučaju da vibracija Noći veštica test automobila nije baš vaša, jednostavno uživajte u ručno podesivoj aerodinamici. Prednji cepač se može produžiti za 80 mm, monumentalno aktivno zadnje krilo ima tri podešavanja i aktivno kontrolisani poklopac na gornjoj lopatici krila. Sa 250 km / h stvara – zajedno sa svim ostalim vazduhoplovnim merama – potisnu silu od 400 kg. Pri najvećoj brzini od 325 km / h, to je 800 kilograma.

Ostale dobrote su podesivi coilover komplet, ležajevi Uniball, tanji diskovi, dodatna pojačanja na donjem delu i izuzetno lepljive gume Michelin Cup 2 R na 19 inčnim prednjim i 20 inčnim zadnjim točkovima. Sveukupno, prazan automobil težak je 1.615 kilograma, što je dobrih 35 kilograma manje od AMG GT R. To ga čini znatno težim od 911 GT2 RS i McLarena 765LT.

Unutar Crna serija ne razlikuju toliko od vremena GT-R . Položaj za sedenje je vrlo nizak, što zajedno sa večito dugačkim poklopcem motora i dalje izgleda vrlo strašno. Uprkos kavezu za okretanje i ogromnom zadnjem krilu, vidljivost je prilično dobra.

Karbonske ljuske su tesno presečene i presvlake su malo tvrde, ali da je drugačije sa takvim vozilom, nešto u osnovi ne bi bilo u redu. Automobil koji ovde vidite takođe je opremljen paketom gusenica. Za 7.500 evra uključuje gore pomenuti kavez, sigurnosne pojaseve u četiri tačke i aparat za gašenje požara.

Tapacirung Dinamica nalik semišu oseća se prijatno – možete ga pronaći i na oblogama vrata i na upravljaču. Infotainment je isti kao i na manjim GT-ovima, a kao i AMG GT R, ispod središnje konzole nalazi se žuto dugme za fino podešavanje kontrole vuče.

I? Ide dobro?
„Idemo“, kaže vozač DTM-a Mario Engel sa suvozačkog sedišta. AMG GT Crna serija, Lausitzring, idemo. Srce ovog automobila kuca na samo nekoliko centimetara od mojih nogu, 4.0-litarski biturbo V8 sa 730 ks – najmoćniji je AMG osmocilindar svih vremena. Da bi se nosila sa dodatnom snagom i obrtnim momentom – 155 ks i 100 Nm u poređenju sa AMG GT R – kompanija Affalterbach je takođe ojačala sedmostepeni menjač sa dvostrukom spojkom.

Naravno da beskrajno gura napred. Ali ne tvrdoglav, već vrlo skladan. Obrtni momenat se stvara vrlo upotrebljiv. Ponašanje odgovora je takođe potpuno u redu.

AMG-ovi inženjeri se za ovo oslanjaju na veće hladnjake vazduha i turbo punjače iz GT 63S sa četvoro vrata. Black takođe ima ravnu radilicu, koja smanjuje vibracije i povećava obrtni momenat u nižem opsegu brzine. Shodno tome, 800 Nm su vrlo široke od 2.000 do 6.000 o / min.

Naravno, promena ravne radilice takođe ima ozbiljne efekte na glas jedinice. Razigranost je malo opala, ovo zvuči teže, više kao trkački automobili.

Kako vozi
GT Black Series izgleda zaista ravno i postojano u zavojima. Apsolutno ne primećujete 1.600 kilograma. Nivo prianjanja je takođe izvanredan zahvaljujući Michelin Pilot Sport Cup 2 R gumama. Vaga je inicijalno dizajnirana za podupravljanje, ali naravno to se u svakom trenutku može popraviti gasom. Upravljanje je prilično lako, ali uvek možete vrlo dobro reći šta se dešava ispod vas.

Kočna sila karbonsko-keramičkih kočnica je neiscrpna, hod pedale mi se učinio prijatno kratkim, modulacija je bila odlična.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close