Automobili

Lekus LM, cene ekstra velikog mini kombija sa ekranom od 48 inča

Ko kaže da više nema tržišta za prevoznike ? Uprkos neospornoj dominaciji terenaca i krosovera, oni i dalje veruju u Lekus . Nakon njegovog debija na Salonu automobila u Šangaju 2023., marketing novog Lekusa LM uskoro počinje, druge generacije kolosalnog monovolumena koji se prodaje na preko 60 tržišta širom sveta, uključujući Italiju.

Promena strategije japanske kompanije, koja je sa prvom generacijom bila prisutna samo na kineskom tržištu.

Ogroman i impozantan
Lekus LM sigurno neće ostati neprimećen zahvaljujući svojim KSKSL dimenzijama i dizajnu. Dugačak 5,13 m , širok 1,89 m i visok 1,96 m, Lekus ima snažan prednji kraj, sa klasičnom rešetkom u obliku peščanog sata koja praktično zauzima ceo nos. Oštri LED farovi osvetljavaju prednji deo, dok bočna strana ima veoma visok struk koji celom automobilu daje monolitan izgled.

Manje impozantan, ali je nemoguće ne primetiti zadnji deo, sa LED svetlosnim potpisom koji prelazi cela ogromna vrata prtljažnika. Objektivno, u odnosu na veličinu automobila, točkovi od 19″ (ili čak manji od 17″) deluju gotovo nesrazmerno.

Ali izgled eksterijera nije ništa u poređenju sa zadivljujućim enterijerom .

“Studio” na točkovima
Lekus minivan se može naručiti u konfiguraciji sa četiri, šest ili sedam sedišta, ali u sva tri slučaja fokus je uglavnom na putnicima pozadi . U stvari, verzija sa četiri sedišta ima gigantski ekran od 48 inča na kome možete da reprodukujete striming sadržaja ili da ga koristite za CinemaScope video konferencije. Da biste njime upravljali, možete da koristite konzolu na dodir pričvršćenu za centralni naslon za ruke ili namenske glasovne komande , po prvi put na standardnom modelu, samo za putnike pozadi.

Stvari koje će učiniti da ionako preterani ekran od 31″ novog BMV-a Serije 7 bude bled . Oni koji umesto toga izaberu LM u konfiguraciji sa 7 sedišta moraju biti zadovoljni 14″ monitorom.

Takođe u zadnjem delu nalazimo hlađeni odeljak, dva nivoa zatamnjenja prozora i mogućnost izbora do 64 ambijentalna svetla. A tu je i mali sto obložen kožom za rad na računaru tokom dugih putovanja.

Štaviše, u centru putničke kabine nalazi se nekoliko senzora koji mogu da detektuju temperaturu lica, grudi i nogu putnika i automatski podese klima uređaj kako bi se obezbedila maksimalna udobnost. Tako da ne morate čak ni da dodirujete dugmad, Lekus LM radi sve za vas. I to nas tera da putujemo u apsolutnoj tišini.

U verziji sa 4 sedišta, na primer, putnički prostor ima specijalnu petoslojnu oblogu koja ne apsorbuje zvuk kako bi se sprečila uznemirujuća buka i razgovor je bio prijatniji. Zatim postoji unutrašnji pregradni zid , radi privatnosti onih koji sede u drugom redu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close