Automobili

Leksus formalizuje dolazak novog superautomobila

Tojota i Leksus su danas predstavili seriju nadolazećih električnih vozila , a među 15 predstavljenih modela očigledno je jedan koji nam je posebno privukao pažnju. To je Lekus Electrified Sport, 100% električni koncept superautomobila koji izgleda kao 2.0 naslednik fantastičnog Lekus LFA i njegovog V10 neverovatnog zvuka.

Lekus je to potvrdio: ovaj automobil će prevazići fazu konceptnog automobila i biti proizveden. Ostaje da se vidi da li će to biti ograničeno izdanje ili ne. Generalno, estetski, koncept automobil je prilično atraktivan, sa dugačkom haubom, prednjim farovima u obliku bumeranga koji podsećaju na one nekih Meklarena , impozantnim aerodinamičnim kompletom, širokim gumama, pa čak i zadnjim svetlima koja podsećaju na one Audi e-tron GT.

Kao što je slučaj sa ostalim električnim konceptima koji su predstavljeni, Lekus još uvek ne prikazuje unutrašnjost svog superautomobila. Automobil bi mogao da ubrza od 0 do 100 km/h za oko dve sekunde, što bi mu omogućilo da se uhvati u koštac sa drugim 100% električnim superautomobilima, odnosno Rimac Neverom ili Tesla Roadsterom.

Automobil se reklamira sa maksimalnim dometom od preko 700 kilometara, iako ni Tojota ni Leksus ne navode ciklus homologacije na kome se zasniva ova cifra.

Takođe treba napomenuti da je Lekus tokom predstavljanja koncepta ponovio LFA u svom saopštenju za javnost, tako da nije reč samo o spekulacijama sa naše strane: „Lekus će razviti električni sportski automobil sa baterijom nove generacije koja pružiće osećaj vožnje i performanse koje su već kultivisane kroz razvoj LFA.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close