Automobili

Kia – Sve vesti za 2023

Posle prave lavine noviteta u 2022. godini, 2023. godina obećava da će za Kiju biti relativno mirna, obeležena jednim lansiranjem. Ali to je važno lansiranje.

Vodeći model porodice električnih vozila, veliki SUV EV9, pokazaće pravi potencijal Hiundai/Kijine elektrifikovane platforme. Krajem godine će uslediti ažuriranje drugog velikog SUV-a brenda, Sorenta.

Evo Kijinih noviteta iz 2023.

Najbolji video snimci:

Kia Sorento 2023
Kia EV9
Kia Sorento 2023
Već su prošle skoro tri godine od lansiranja najnovije generacije Kia Sorenta . Ovaj rastući SUV sada nudi širok spektar elektrificiranih motora. Kia planira da poboljša Sorento 2023. godine.

Kompanija još nije objavila informacije o tome koje promene će biti napravljene na Sorentu, ali možemo pretpostaviti da će one biti identične onima na predstojećem Hiundai Santa Feu . Oba modela su trenutno izgrađena na novoj platformi, sa potpuno hibridnim i plug-in hibridnim motorima. Možda su već planirane nadogradnje za info-zabavu i povezivanje, s obzirom na brzinu kojom tehnologija napreduje.

Prezime Kia Sorento
Telo SUV srednje veličine
Motori Benzinski potpuni hibrid i plug-in hibrid
Datum dolaska Jesen 2022. (lansiranje)
Cena
Biti objavljen

Kia EV9
Otkriven na proleće, predstavljen pre leta, a u prodajne salone stiže na jesen: Kia EV9 , koji vidimo u nastavku u završnoj fazi testiranja, biće Kijin veliki model 2023. godine.

Zasnovan na istoj platformi kao EV6 , EV9 ne samo da će podići letvicu u pogledu prostora, sa prostranom unutrašnjosti sa sedam sedišta, već će imati i novu varijantu baterije od 800 volti.

Prezime Kia EV9
Telo SUV srednje veličine
Motori Električni (1 ili 2)
Datum dolaska Proleće 2023. (lansiranje, stiže jesen)
Cena Biti objavljen

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close