Automobili

Kako spustiti redak Ferari? Napravi limuzinu od njega!

Ferrari 400i, koji je debitovao davne 1976. godine, jedan je od većine atipičnim predstavnika Maranello . Pored veoma specifičnog izgleda, veliki kupe od 4,8 metara ima pogon na prednjoj osovini i drugi red sedišta. A upravo je “četiri stotine” postao prvi serijski Ferari sa dve pedale: General Motors je delio hidromehaniku sa 3 brzine. Ali neki i dalje jedva čekaju da dodaju prstohvat jedinstvenosti modelu.

Pre neki dan, na Mrežu su procurile fotografije limuzine zasnovane na Ferrari 400i. Najneverovatnija stvar: momci iz Sjedinjenih Država uspeli su da unakaze automobil. I to je dvostruko uvredljivo, pošto italijanski grand tourer sa prednjim pogonom nikada nije zvanično isporučen u inostranstvo, a primerci koje donose sivi dileri i privatni trgovci mogu se nabrojati na prste jedne ruke.

Unutrašnjost automobila je takođe zadržana u najgorim tradicijama kreatora zanatskog rastezanja: sedišta su presvučena dvobojnom kožom i “ukrašena” reljefom sa likom konja koji skače (naravno, kreatori originala 400i sebi nije dozvolio ništa slično) i prepun je smešnog osvetljenja. A kvalitet ukrasa na panelima vrata i stubovima karoserije je zaista zastrašujući. Uglavnom ćutimo o šrafovima za samoprezivanje koji vire.

Pa ipak, izreka „Za svaki lonac ima poklopac“ nije se pojavila s razlogom. Ferari limuzina je prodata na aukciji Garage Dream za 20.000 dolara, odnosno 1.430.000 rubalja po kursu. Netaknuti od “kolzezara” 400i danas koštaju najmanje tri puta više.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close