Automobili

Kada je Hiundai Ionik 5 inspirisan Lancia Delta Integrale

Manje ili više pravougaone forme, martinijeva livreja: na šta vas to navodi? Mnogi će pomisliti na Lancia Delta Integrale, ali na švajcarskoj strani, neki mogu reći „Hiundai Ionik 5“ .

I ne bi sasvim pogrešili, pošto se u Kantonu Glarus prodaje primerak Ionik 5, skoro ugaonog kao kraljica relija 80-ih i 90-ih, sa livrejom veoma blizu legendarne Lancia Delta Integrale .

Delta Integral 2.0?
Iz određenih uglova, zategnute, retro linije Ionik 5 nejasno podsećaju na one na Delti. Ovo je verovatno razlog zašto je prethodni vlasnik ovog Ionik 5 mislio da bi verovatno bilo lepo staviti Martini livreju na svoj 100% električni krosover.

Unutra se, pak, ništa ne menja, nalazimo minimalističku i futurističku celinu. Unutrašnjost je posebno opremljena presvlakama od crne biljne kože i duplim ekranom kao instrument tablom i infotainment sistemom.

Zaista sportski?
Isto važi i za haubu, ovaj Ionik 5 je opremljen baterijom kapaciteta 72,6 kVh i dva elektromotora koji mogu da isporuče 305 ks i 605 Nm, nema čemu zavideti nekim malim sportovima jer zahteva samo 5,2 sekunde. Što se autonomije tiče, najavljena je na 430 km po VLTP ciklusu.

Ovaj Hiundai Ionik 5 u ponudi Central Garage Glarus registrovan je u februaru 2022. godine, prešao je samo 500 km i dostupan je za 61.900 švajcarskih franaka, odnosno 59.900 evra.

A za one koji žele ramge u skladu sa perjem, strpljenje, Hjundai priprema Ionik 5 N čija bi snaga trebalo da bude blizu 600 KS. Biće zasnovan na istim osnovama kao i Kia EV6 GT. Trebalo bi da bude predstavljen tokom ove godine. A sa ovom istom Martini livrejom, trebalo bi da bude još privlačnije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close