Automobili

Folksvagen Golf, svi pregledi o restilizaciji

Osma generacija Volksvagen Golfa će uskoro biti ažurirana. Između kraja 2023. i početka 2024. godine, nemački kompakt će dobiti veliki restilizovanje , što bi moglo da predstavlja poslednji korak pre transformacije u čisto električno vozilo.

Prvi prototipovi su već počeli da se pojavljuju poslednjih nedelja i došlo je vreme da se sastave različite prikupljene informacije i pokuša da se zamisli stil budućeg zastavonoše Volfsburga.

Kako se menja spolja i iznutra
Restiling Golfa dobija oblik u našem renderu i zasniva se na najnovijim špijunskim fotografijama. Na estetskom nivou, čini se da Folksvagen ne obećava velike revolucije, sa LED farovima koji će – iako tanji od trenutnog modela – uvek biti okarakterisani svetlećim potpisom ujedinjenim u centru rešetke.

Donji deo branika bi, s druge strane, trebalo da dobije manju rešetku , sa umetcima iste boje kao i karoserija sa strane. Naravno, izgled će biti dodatno osvežen novim dizajnom točkova od legure i novim farbanjem.

Kada se ukrcate, Golf restiling bi trebalo da dobije nove digitalne instrumente, od kontrolne table do infotainment-a . Na nekim novijim špijunskim fotografijama, na primer, primećen je konzolni centralni ekran od 12 inča, koji bi mogao da ima potpuno ažuriranu grafiku i softver i kontrole na dodir sa pozadinskim osvetljenjem.

Motori
Asortiman Golf motora će ostati prilično raznolik, uz potvrdu blagih hibridnih benzinskih verzija u 110 (koja bi mogla da postane 116, kao na restilizovanju T-Crossa) i verzijama od 150 KS. Neelektrifikovani 2.0 TSI sa 245 i 320 KS povezani sa istorijskim sportskim akronimima GTI i R takođe će ostati dostupni.

2.0 TDI dizelaši od 116 i 150 KS ne bi trebalo da nedostaju , kao i GTD od 200 KS. Potvrda metanskih varijanti je malo verovatna (cifre prodaje ovog izvora napajanja stalno opadaju), dok bi među plug-in hibridima moglo biti zanimljivih vesti. U stvari, nije isključeno da Volksvagen ugradi novu bateriju ili predloži veliko ažuriranje postojećeg softvera.

Korisnici bi trebalo da budu i ukupna snaga (koja bi mogla da premaši trenutne 204 i 245 KS eHibrida i GTE-a) i električni domet, koji bi mogao da dostigne 80-90 km.

Cene ? _ Kao i svaki restiling, iu ovom slučaju očekujemo blago povećanje cenovnika, koji bi mogao da počne od najmanje 30-31.000 evra za 1.0 TSI početnu verziju sa 110/116 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close