Automobili

Električni BMV i7 pokazuje se u potpunim akustičnim testovima

Potpuno električni automobil zadaje proizvođačima malo više glavobolje u pogledu zvučne izolacije. Bez motora sa unutrašnjim sagorevanjem koji bi poništio buku vetra i guma , počinjete da čujete više neželjenih zvukova. Zbog toga BMV čini sve što može da kabina svoje nove generacije električne Serije 7 bude prava čaura luksuza.

Nova epizoda i7 teaser kampanje vodi nas u Minhen, u novi BMV-ov centar za istraživanje i inovacije (FIZ), gde se meri emisija buke. Inženjeri za testiranje i razvoj procenjuju buku motora i ležajeva, kao i vibracije i aeroakustiku. Podešava se čak i obavezni zvuk zaštite pešaka, kao i veštačka unutrašnja buka „motora“, koju su razvili zajedno sa kompozitorom holivudskih filmova Hansom Cimerom .
U modelu i7, BMV je optimizovao akustiku električnog pogona tako što je razvio nosač za električne motore po meri. Oni imaju poseban zvučni uređaj koji garantuje tihi rad, pojačan ugradnjom apsorbera pene u gume. Krutost karoserije napred je takođe veća u odnosu na prethodne generacije Serije 7, dok ručke na vratima smanjuju buku vetra.

U istom cilju, BMV i7 2023 će imati aero-optimizovana kućišta bočnih retrovizora (a zašto ne i kamere ?) i skoro zatvoreno podvozje. Takođe, limuzina je oblikovana tako da ima čiste površine karoserije. Ove promene se takođe isplate u smislu dometa smanjenjem otpora vazduha.

BMV će predstaviti seriju 7 i i7 u narednim mesecima, a vrhunski termalni model će verovatno biti 760i sa V8 motorom koji proizvodi više od 600 konjskih snaga.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close