Automobili

Električni Bentli? Imaće duplo veću snagu od V12

  1. godina: od tog trenutka svi Bentleiji će biti isključivo električni. Dakle, zbogom monumentalnom V12 i manjim V8 i V6 (rezervisano za dodatke). I ako s jedne strane obožavaoci krilatog „B” očajavaju, s druge strane, generalni direktor Adrijan Holmark obećava: elektrika će biti veoma moćna . Koliko? „Dvostruko više od modela sa V12 motorom“.

Izjava data Autocaru tokom dugog intervjua, gde je engleski menadžer govorio o budućnosti Kuće na baterije, između performansi i autonomije.

Novi početak
Bentlei se tako sprema da se oprosti od motora sa unutrašnjim sagorevanjem, koji je počeo sa Baturom i njegovim V12 od 740 KS. Posle nje, slavna frakcionisanja će biti stavljena na tavan, a zatim i ostatak termalnog opsega. U međuvremenu, približava se lansiranje prvog električnog automobila zakazanog za 2026. Model koji, kako je rekao Hallmark, neće biti verzija postojećeg modela sa nultom emisijom .

Onda potpuno novi Bentli . Bilo da će to biti limuzina, kupe ili bilo šta drugo. Možda SUV? Ko zna, generalni direktor Kuće nije propustio ništa, čak i ako je tokom intervjua više puta podvlačio sve veću potražnju za modelima sa povišenom postavom. Da li stoga treba očekivati još veći model od Bentaige ? Strpljenje, potrebno je strpljenje da se zna odgovor.

Umesto toga, ostatak asortimana će predstavljati nove generacije Fliing Spur, Bentaiga, Continental GT i GTC, sve prirodno pokretane električnim motorima .

Cilj učinka
Ono što je, međutim, važno je da električni Bentlijeji neće poremetiti DNK Kuće, „Naš posao je da pravimo Bentlijeve , a ne električne automobile sa Bentlijevim amblemom, podvukao je Hallmark. Biće ustupaka u pogledu stila, ali samo da se poboljša aerodinamika, što je fundamentalno kada su u pitanju BEV.

Prepoznatljive i nove linije, praćene moćima i tehnologijama najvišeg reda. „Oni će biti električni, ali će svaki aspekt ovog pogonskog sklopa biti unapređen“, rekao je Hallmark. „A naši novi pogonski agregati će imati između 50% i 100% više konjskih snaga nego što trenutno nudimo, tako da performanse neće izostati.”

S obzirom na 740 od Batura, stoga možemo zamisliti da će na vrhu ponude biti električni Bentlei sa skoro 1.500 KS, sa monstruoznim obrtnim momentom koji će premašiti 1.000 Nm ograničene serije kupea.

Impresivni brojevi ruku pod ruku sa autonomijom „jednakom onoj kod modela koje će zameniti“. Broj jedan engleske kompanije govorio je o dometu između približno 560 i 720 km, u zavisnosti od modela i tipa baterije. U stvari, na početku će biti dve verzije, od kojih je najmoćnija rezervisana za Speed verzije i definisana kao „ V12 baterija “. Međutim, Hallmark još nije imenovao ko će isporučiti baterije ili vrstu hemije koja se koristi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close