Automobili

Bebi džip pravi svoj prvi zvanični izlet

Jeep razvija potpuno novi model. To je najavljeno prošlog marta, kada je Stelantis predstavio svoj strateški plan „Usudi se napred 2030“. Danas, a pre njegovog objavljivanja, imamo pravo na neke špijunske fotografije ovog modela, koji će biti lansiran krajem 2022. godine i koji će biti pozicioniran ispod Jeep Renegade.

Iako je prototip jako kamufliran, može se – sa puno mašte – pogoditi kubični oblici ovog džipa . Bebi džip, kako ga zovu Amerikanci, ima mala prednja svetla koja se zakače za rešetku sa sedam proreza. U donjem delu možete videti dva usisnika vazduha, zaobljene lukove točkova sa svake strane karoserije i ručke zadnjih vrata integrisane u C-stub.

Naravno, dizajn ovog džipa će se razlikovati od verzije do verzije. Prema poslednjim informacijama, planirano je lansiranje termičkih i elektrifikovanih motora. Sledeće godine bi 100% električna verzija takođe mogla da uperi vrh njegovog nosa.

Ovaj džip je zasnovan na CMP platformi koja se takođe nalazi ispod karoserija Peugeota ​​2008 , DS 3 Crossback i Opel Mokke. Sve govori da će i bebi džip imati iste motore, odnosno 1.2 Turbo benzinac koji razvija 101 do 156 ks. Takođe bi se mogao ponuditi sa 1.5 dizel motorom koji razvija 110 i 131 ks i električnom verzijom od 136 ks opremljenom baterijom od 50 kVh. U drugom slučaju, domet bi bio oko 340 km.

Proizvodnja ovog modela – koji još ne nosi ime – počeće narednih meseci u fabrici Tichi u Poljskoj. Ova fabrika će uskoro proizvoditi novi Fiat 500Ks i Alfa Romeo Brennero, Tonaleovog mlađeg brata . Ako jedva čekate da otkrijete ovaj novitet, znajte da ga je Jeep već pokazao u električnoj verziji . Stil džipa za bebe sada nema tajni za vas.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close