Automobili

Apollo Intensa Emozione u demonstraciji na Nirburgringu

To je jedan od najekskluzivnijih superautomobila na svetu, a jedan od njih je upravo razvukao klipove na Nirburgringu. Apolo Intensa Emozione , tako se zove, je nemački superautomobil sa 780 KS i proizvedenih samo 10 jedinica.

NJegove prve vožnje ovekovečio je jutjuber Miša Šarodin, koji je imao priliku da se ukrca na vožnju kao putnik.

Kao što možete videti gledajući gornji video, pilot prilično dobro vodi računa o svom konju i ne iskorišćava ga u potpunosti, čak i ako je tempo generalno veoma dobar. Kao što je prikazano na video snimku, ovo su prvi krugovi automobila na Nirburgringu , a motor je trenutno u toku jer pokazuje samo 500 km na brojaču kilometara.

Ne zaboravimo i to da sa 2,2 miliona evra u rukama vozač verovatno ne želi ništa da uradi sa svojim automobilom. Bilo kako bilo, čak i bez iskorišćavanja svog punog potencijala, Intensa Emozione sigurno neće proći nezapaženo, posebno sa svojom bisernom bojom koja menja boju u zavisnosti od svetlosti, pa čak i zvuka njegovog motora.

Snažan, ali pre svega lagan i aerodinamičan. Tako bismo mogli sažeto sumirati automobil. Podsećanja radi, poseduje fantastičan atmosferski 6,3-litarski V12 koji razvija 780 KS i 759 Nm obrtnog momenta. NJegova karoserija, u potpunosti od ugljeničnih vlakana, omogućava automobilu da teži „samo“ 1250 kg.

Zahvaljujući veoma sofisticiranom aerodinamičkom sistemu, Apollo Intensa Emozione može da generiše do 1350 kg podrške pri velikoj brzini. Apolo najavljuje maksimalnu brzinu od 333 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,7 sekundi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close