Automobili

ABT je Volksvagen Golf R pojačao na 384 konjske snage

A za one koji još uvek nisu zadovoljni, ABT i dalje najavljuje poboljšanja koja dolaze.
Pre nekoliko meseci, Volksvagen je predstavio novi Golf R , kompakt sa 2,0-litarskim TSI četvorocilindričem koji razvija 320 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta. Poznati prilično mudri, sportski automobili od Volksvagena sada su nešto manje, posebno ovaj Golf R koji i dalje ima koristi od pogona na sva četiri točka, ali i od načina nanosa koji omogućava da se većina snage vrati na zadnju osovinu. .

Dovoljno da garantuje neviđene senzacije u vožnji na Golfu, bez oduzimanja efikasne strane koju poznajemo. Da bi išli još dalje, neki pripremnici su već istražili slučaj nemačkog sportskog automobila, posebno ABT Sportsline, koji je napravio posebnost Audijevih modela , ali i Volksvagen grupe uopšte.

Zahvaljujući jednostavnom reprogramiranju putem dodatne jedinice nazvane AEC (za ABT kontrolu motora), snaga se bez previše problema penje na 384 konjske snage i 470 Nm obrtnog momenta , bez pogoršanja pouzdanosti. Da bi se premašila granica od 400 konjskih snaga, nešto što će ABT sigurno pokušati u vrlo bliskoj budućnosti, biće potrebno pribeći drugim modifikacijama, uvek kako bi se održao pouzdan automobil. Među poboljšanjima koja predstoje, ABT precizira da će biti dostupne nove opruge sa oslanjanjem, a takođe će biti ponuđena i izduvna linija po meri.

ABT često reprogramiranjem nije precizirao dobitak u performansama, ali ne bi trebalo da bude daleko od 4,7 sekundi od 0 do 100 km / h originalnog modela i 250 km / h maksimalne brzine. Model prezentacije koji vidite na fotografiji koristi dvobojnu boju koja podseća na čuveni „slobodni rez“ koji je Peugeot ponudio na svojim 208 i 308 GTi, bilo je vreme, ali i na prvoj fazi Peugeot 3008 i 5008.

Budući da u sportskoj liniji nemačke firme nije samo Voksvagen Golf R, ABT Sportsline takođe nudi malu nadogradnju performansi za Golf GTD i GTI. Golf GTD tako prelazi sa 200 na 230 konjskih snaga , dok Golf GTI skače sa 45 konja i prelazi sa 245 na 290 konjskih snaga , čime se približava serijskom Golfu GTI Clubsport . Golf GTI Clubsport takođe je ABT redizajnirao sa snagom koja se penje sa 300 na 360 konjskih snaga .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close