Uncategorized

2023. godina Pežoa biće stavljena pod znak električnog

U saopštenju za javnost objavljenom u utorak, 4. oktobra, Peugeot je najavio svoj plan elektrifikacije i hibridizacije za svoj asortiman za 2023. godinu. Brend će ponuditi široku ponudu elektrifikacije u Evropi.

U pravcu 100% električne energije?
Zvanično, Peugeot najavljuje snažnu elektrifikaciju svog asortimana 2023. Jednostavno je, svaki model u svojoj ponudi, od malih gradskih automobila, do velikih komunalnih vozila i bicikala, biće ponuđen u jednom ili više elektrificiranih motora.

Korak dalje u svom cilju nulte emisije u Evropi i 100% prodaje električne energije do 2030.

Nova hibridna tehnologija
Peugeot 3008 i 5008 će biti prvi u asortimanu koji će dobiti potpuno novu hibridnu tehnologiju koja bi trebalo da kombinuje efikasnost i lakoću korišćenja. Ova tehnologija se sastoji od PureTech benzinskog motora od 136 KS i elektrifikovanog menjača sa dvostrukim kvačilom. To bi automobilu dalo povećanje obrtnog momenta pri niskim obrtajima, kao i smanjenje potrošnje goriva za 15%.

Ova tehnologija bi se u bliskoj budućnosti mogla proširiti na druge modele brenda, ili čak na Stellantis grupu.

Potpuno električni 308
I dalje u ovom procesu elektrifikacije asortimana, Peugeot najavljuje dva nova modela: e-308 i e-308 SV. Podsećanja radi, Pežo će biti jedan od prvih proizvođača u Evropi koji će ponuditi 100% električni karavan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close