Automobili

Alfa Romeo Junior može se naručiti, cijene i razine opreme

Nakon predstavljanja i kontroverzi koje su dovele do iznenadne i iznenađujuće promjene imena, Alfa Romeo Junior (Milano) može se naručiti u Italiji, trenutno samo s Special launch verzijom, i s hibridnim motorom od 136 KS i s pogonskim sklopom električni sa 156 KS.

Cijene za Alfa Romeo Junior (Milano) počinju od 31.900 eura za elektrificiranu verziju i od 41.900 eura za električnu.

Alfa Romeo Junior (Milano), cijene i oprema
Alfa Romeo Junior (Milano) Speciale pokretan 1.2 blagim hibridom kao standardnim 18″ aluminijskim naplatcima, LED stražnjim svjetlima, štitnikom s Biscioneom, električno upravljanim vratima prtljažnika, automatskom kontrolom klime, 10.25″ digitalnim instrumentima, središnjim monitorom 10.25″, 2 USB priključka i glasovne naredbe.

Električni Alfa Romeo Junior (Milano) Speciale od 156 KS sličan je hibridu, dodajući ugrađeni punjač od 11 kW, trofazni kabel Mode 3 i jednostavan Wallbox.

Popis opcija uključuje različite boje za karoseriju, Sport Pack (2500 eura) sa sportskim upravljačem i Sabelt sjedalima od alcantare i vinila s električnim podešavanjem za vozača, Techno Pack (1500 eura) uključujući LED matrična svjetla, bežični punjač za pametni telefon i parking senzori od 360°. Dizalica topline, namijenjena električnoj, također je dostupna za 850 eura.

Alfa Romeo Junior (Milano), motori
Što se tiče blagog hibrida Alfa Romeo Junior (Milano), kao što je spomenuto, to je 1.2 136 HP koji je već ugrađen u druge modele Stellantis, u kombinaciji s pogonom na prednje kotače i 6-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Prema službenim podacima – izračunatim s WLTP ciklusom – prosječna potrošnja iznosi 5,2 litre na 100 km s emisijom CO2 jednakom 117, što je vrijednost koja ga čini uključenim u poticaje za automobile 2024. godine.

Električni Alfa Romeo Junior (Milano) s druge strane pokreće pogonski sklop od 156 KS i baterija od 54 kWh, s deklariranim dosegom od 410 km. Maksimalna istosmjerna snaga punjenja je 100 kW, za prelazak s 10% na 80% kapaciteta za manje od 30 minuta.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close